グレーター日本橋マガジン
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YAMAMOTO NORITEN山本海苔店やま もと の り てんLeading nori specialty store founded in 1849 in Nihonbashi Muromachi, where its main store still stands. Is famous for originally creating AJITSUKE NORI, or avored nori. Here you can nd a full variety of nori, from standard YAKI NORI to GUTSUKI NORI, which can be enjoyed alone as a snack.1-6-3 Nihonbashi Muromachi, Chuo-ku, Tokyo / tel.0120-236222現在も本店のある日本橋室町にて1849年に創業した、日本を代表する海苔専門店。初めて「味附海苔」を創案したことでも有名。定番の焼海苔のほか、そのまま食べてもおいしい具付のりまで、あらゆるタイプの海苔商品がそろう。日本橋本店限定品も!▢住東京都中央区日本橋室町1-6-3 0120-236222 ▢営10:00~18:00 ▢休なし(元日除く)海苔を使って、おにぎり作り!Onigiri is a very simple Japanese dish, made just by shaping rice into balls. If you further wrap these rice balls with nori, theyʼll taste even better. Nori is dried and processed seaweed, a traditional ingredient of Japanese cuisine. Here weʼll introduce how to make onigiri using the nori of long established YAMAMOTO NORITEN, whose main store is located in Nihonbashi Muromachi.photo/Yui Fujii(Roaster) food styling/Mika Kurita text/Junko Inui(Roaster)ご飯を手で握っただけのシンプルな和食、おにぎり。ご飯のみでもいいけれど、海藻を乾燥・加工して作られる日本古来の食品「海苔」で包めばおいしさ倍増。日本橋室町に本店を構える老舗「山本海苔店」の人気商品を使って、簡単おにぎりクッキング!※最新の営業状況は各店舗に直接お問い合わせください。 *Please inquire the store for the latest information on business hours.GUTSUKI NORI “Isso Hyakumi”(nori sprinkled with small bits of various foods, such as salmon and pickled plum) 195 yenYAKI NORI(nori roasted to enhance its avor)497 yenNORI CHAZUKE “Umenotomo” (small akes of nori mixed with tiny rice crackers and seasonings, usually used as a topping for a simple Japanese dish called ochazuke. Ochazuke is prepared by pouring hot tea over rice and various toppings) 238 yenWrap small-sized rice balls with GUTSUKI NORI, with the food sprinkles on the inner side. Enjoy them as nger foods.11..After putting some salt or salt water on the palms of your hands, place some freshly steamed rice on your hand and shape it into a triangle or a ball. 22..Place the ball on the center of a rectangular-shaped sheet of YAKI NORI. 33..Wrap the ball from both sides. Finished! Mix some NORI CHAZUKE “Umenotomo” in the rice and shape into balls using plastic wrap. The nori and rice crackers add a nice avor to the onigiri.ご飯を小さめに握ったら、好きな味の「具付のり」を、具の付いた部分が内側になるようにして巻き付ける。おにぎりごとに具を替えて作れば、フィンガーフード感覚でさまざまな味を楽しめる。基本の作り方を紹介。1.塩(または塩水)少々を手のひら全体に付けてから、熱々のご飯を適量手に取り、両手で三角や丸の形に握る。2.握ったご飯を、長方形の「焼海苔」の中央にのせる。3.両側から包み込んだら完成! 「海苔茶漬 梅の友」を適量、ご飯と混ぜ合わせ、食品用ラップフィルムなどで包んで丸める。海苔とあられの食感がアクセントになったおにぎりのできあがり!海苔を火であぶって香ばしさをアップさせた焼海苔(2切6枚2袋詰)¥497いろんな種類の海苔で作ってみよう!「お茶漬け」の味付けに使う、海苔茶漬 梅の友(5袋入)¥238鮭や梅などの具材をまぶした、具付のり 一藻百味(4切4枚)各¥195のせるつつむにぎる日本橋教養日本橋教養089

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